Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis klubové schůze 2016

7. 8. 2016

Klubová schůze musher klubu Obří skály, z. s. proběhla dne 23. 7. 2016 v areálu rekreačního střediska Miroslav, Lipová-Lázně, Jeseníky.

1. Zahájení schůze provedl prezident Gejza Sóky.

2. Uctění památky klubové roztleskávačky Joži bylo provedeno dle jeho představ - několikrát svižně za sebou.

3. Zhodnocení sezóny 2015/2016. Členové našeho klubu se v této sezóně zúčastnili závodů v dogtrekkingu a mushingu:

   K. Trněná - v minulé sezóně si nejvíce cení odjetého Držkovského crossu na scooteru, dále se zúčastnila několika dogtrekkingů a Horské výzvy.

   D. Hrabal - úspěšně dokončil DT Stopou strejdy Šeráka se svým prvním bivakem v životě. Odjel Držkovský cross, kde vyhrál kategorii malých zápřahů. Dále se zúčastnil závodů v Bělči, kde získal bronzovou medaili v kategorii sprint C1. Na sněhu dokončil Šediváčkův long.

   T. Trněný - dokončil Držkovský cross.

   P. Kolář - úspěšně dokončil DT Stopu strejdy Šeráka, stal se vicemistrem ČR v Beertrekkingu, odjel závody Radíkov a Držkovský cross, kde získal zlatou medaili v kategorii scooter.

   P. Nevrkla - zúčastnil se DT Stopou strejdy Šeráka.

   V. Vlček - úspešně dokončil DT Stopou strejdy Šeráka, na Držkovském crossu získal druhé místo v kategorii scooter a Šediváčkův long dokončil na třetím místě.

   D. Navrátil - odjel závod Držkovský cross, Hradecký MID a Janovičky na saních.

   P. Janatová - stala se matkou, zúčastnila se jarního Radíkova s konstatováním, že musí více trénovat.

   M. Pospíšilová - v minulé sezóně se nezúčastnila závodu pro zranění kolena.

   P. Pospíšil - aktivně se zúčastnil několika závodů v kategorii scooter, v této kategorii si také zajistil nominaci na ME 2016. Přivezl medaili ze zahraničního závodu IronDog.

   K. Sókyová - zúčastnila se DT Stopou strejdy Šeráka.

   G. Sóky (pořadatel) ohodnotil dogtrekking Stopou strejdy Šeráka 2015 jako dobrý, účast byla lepší než v minulých letech a obešla se bez úrazů.

   D. Navrátil (pořadatel) uspořádal 2. ročník Držkovského crossu za přispění všech členů klubu ke spokojenosti všech závodníků.

4. Volba orgánů spolku:

   Dle nových stanov Musher klubu Obří skály, z. s. zaniká funkce prezidenta, v čele klubu stojí předseda. Navržen a zvolen byl jednohlasně G. Sóky.

   Jako sekretář byl navržen Dan Navrátil, zvolen všemi hlasy.

5. Přijímání nových členů:

   Ke vstupu do klubu se přihlásilo celkem sedm zájemců. Všichni se dostavili na klubovou schůzi. 

Roman Polášek - jeho velikost bude velkým přínosem pro klub, aktivně se účastní dogtrekkingových a musherských závodů. Do budoucna bude mít 22 čiperek. Zvolen jednohlasně.

Jiří Stareček - vlastní psy GP, jejichž počet chce do budoucna zdvojnásobit. Aktivně chodí DT a zúčastnil se obou ročníků Držkovského crossu. Zvolen jednohlasně.

Vladimír Urbášek - vlastní SH Coru, se kterou jezdí závody dogtrekkové i musherské. Několikrát dokončil dogtrekking Stopou stredy Šeráka a Šediváčkův long na běžkách. Zvolen jednohlasně.

Bára Vlčková - vlastní několik SH a AH. Aktivně se účastní závodů, její koníček je zároveň i její obživa - věnuje se koním a psům. Zvolena jednohlasně.

Michaela Dokoupilová - vlastní jednoho boserona. Její výkony nejsou donebevolající, ale při každém výkonu zapojí srdíčko. Chtěla by být členem domácího klubu. Zvolena jednohlasně.

Lubomír Sutter - vlastní tři psy, starší malinu,  běhá se stafordem a ESP, jezdí na kole a koloběžce. Ale nejraději běhá. Je mu u nás dobře.  Zúčastnil se DT Stopou Strejdy Šeráka. Zvolen jednohlasně.

6. Platnost závodních licencí:

   Zde došlo k velkým změnám již na schůzi ČASS a proto vydáváme rozhodnutí o platbě členských příspěvků takto: člen s aktivní licencí zaplatí 1.000,- Kč do 20. 8. 2016 (tato částka bude rozdělena na platbu za licenci 400,- Kč, 200,- Kč členský příspěvek do klubu a 400,- Kč bude po odečtení poplatků vráceno aktivnímu závodníkovi) a člen s neaktivní licencí zaplatí 200,- Kč jako členský příspěvek do klubu. V případě nezaplacení členského příspěvku do 31. 10. 2016 bude neplatící člen vyloučen z klubu.

   Toto rozhodnutí bylo schváleno všemi hlasy.

   MC Obří skály nesouhlasí s tokem peněz ve svazu a proto byli zvoleni zástupci klubu č.3 kompetentní k jednání na ČASS - manželé Pospíšilovi. Pověřuje tyto členy k jednání při schůzi ČASS. Odsouhlaseno jednohlasně.

7. Projednání nových klubových stanov, klubových financí a startovného na klubových akcích:

   Všichni přítomní členové byli řádně seznámeni s návrhem nových klubových stanov z důvodu administrativních změn. K vyřízení všech formalit určen G. Sóky. Odsouhlaseno jednohlasně.

   Při projednávání klubových financí jsme narazili na několik problémů a proto bylo hlasování odloženo. Momentální zůstatek činí 3.950,- Kč. Je potřeba zjistit, na co a jakým způsobem mohou být finance použity. Odloženo do příští schůze. Platba startovného na klubových akcích - pořadatel klubové akce si sám určí podmínky, za jakých se budou účastnit členové klubu. Bylo zrušeno pravidlo, že členové klubu neplatí na klubových akcích startovné. Odsouhlaseno jednohlasně.

8. Plán klubových akcí pro nadcházející sezónu:

   Příchodem Vlčí Boudy do našich řad se klubové akce rozšiřují na pořádání DT Krkonošká tlapka v Ćeskám ráji. Termín závodu je 13. - 16. 10. 2016. Je to poslední závod DT v poháru MČR a zde také proběhne jeho vyhlášení.

   Dalším závodem budou mushigové závody - 3.ročník midového závodu Držkovský cross 2016 v termínu 5. - 6. 11. 2016. Tento závod nebude zařazen do termínového kalendáře ČASS.

   DT Stopou Strejdy Šeráka - již 14. ročník se budeme snažit připravit na červenec 2017.

9. Diskuze:

   Diskuze byla zrušena vzhledem k tématu, který byl navržen. Odsouhlaseno jednohlasně.

10. Volná zábava:

   Tento bod schůze byl v letošním roce mírně ošizen. Někteří členové běželi ke svým potomkům či manželkám, popř. přítelkyním. Zdravé jádro klubu však opouštělo terasu těsně nad ránem.

Dne 23. 7. 2016 zapsal sekretář klubu MC Obří Skály, z.s.