Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie r.2000

2000

Příchod nového roku jsme strávili jako již tradičně na naší tréninkové základně na Ramzové. Za skvělých sněhových podmínek (asi 80 cm sněhu) jsme vydatně potrénovali spolu s Honzou Platzkem ze Slezského MK, Zbyňkem, Kiťasem, Pulcem a Petrou. Kaňkou na konec vydařené akce byla zlomenina kotníku Zbyňka, čímž pro něho sezóna skončila vlastně dřív než stačila začít. Naštěstí se jeho psů ujal Honza, který je zahálet nenechal a navíc se domluvil s Kiťasem, že je na některé závody vezme, aby s nimi mohl jet alespoň on. Těmi prvními byly závody v Novém Městě na Moravě. Tento závod se však Kiťasovi vůbec nepovedl, protože měl značné technické problémy se saněmi (upadlá skluznice) čemuž odpovídalo i předposlední místo v C-ku. Dalším závodem měla být Ledovka, kde byli domluveni Kiťas s Honzou, ale nakonec z toho sešlo a tak Honza využil alespoň Zbyňkovy psy. A tak jsme se vlastně aktivněji zapojili až na jarních pullinzích. První, kterého jsme se zúčastnili, bylo 7.5. Mezinárodní mistrovství Polska v pullingu ve Stanislavu Dolnym. Byl to vůbec první pulling pořádaný na území Polska, možná i proto to pořadatelé místy nezvládali, ale soutěž byla regulérní. Ve startovním poli, které tvořili z poloviny zkušení závodníci z Čech jsme se vůbec neztratili. Titul MISTR POLSKA si odvezl Gejza s Alkou a Bohdan s Buddym, Pavel s Danem obsadil 2. místo. Namlsáni skvělými výsledky jsme se už těšili o týden později na námi pořádaný Schrothův lipovský pulling, kde jsme se mohli předvést na domácí půdě jako soutěžící i pořadatelé.

Reklama Lipova Lazne
Zde jsme také stanovili definitivně termín členské schůze. Ta proběhla ve Vidnavě 26.-28.7. Po bouřlivém předjednání v pátek jsme se v sobotu shodli na výměně prezidenta (Radka), který už nás z Ameriky neukočíroval, a tak jsme ho vyměnili za Gejzu. Dále jsme se shodli na pořádání dalšího ročníku pullingu v Lipové. A když už bylo všechno schváleno a projednáno, nějaké to pivo vypito, někdo přišel s nápadem (ne novým) uspořádat sprintové závody na sněhu. V tuto chvíli ovšem zůstalo nezodpovězeno kde a kdo je vlastně udělá. Nakonec se do toho pustil zase (jako vždy) Gejza se Zbyňkem a vyšlo jim jako nejlepší místo Rejvíz a termín únor. Podzimní sezónu jsme zahájili 24.9. Burčákovým pullingem na farmě Bolka Polívky v Olšanech. A v nabité konkurenci z celé republiky jsme si opět nevedli zle a odvezli si dvě třetí místa, Gejza s Alkou a Pavel s Danem. Jen o necelý měsíc později ve dnech 14.-15.10. jsme započali károvou sezónu na tradičních závodech v Červeném Kostelci, kde byla kategorie Bkj dokonce mistrovstvím republiky. Na start zkrácených tratí se za krásného, snad až letního počasí (nepamatuji si, že by se kdy jezdilo v kraťasech a tričku) postavil Zbyněk C, Gejza Bkj a nově i Patrik Kolkus. A jak to dopadlo? Zbyněk byl bezpečně druhý, Gejza byl 16 v republice a namakaného Patrika trochu zklamal Dasty, ale na to, že to byl jejich první závod, to celkem šlo. O týden později jsme se v obsazení Zbyněk a Pavel vydali na závod do Hlučína. Zde za zcela odlišných podmínek (tradiční dostatek vody na trati), kdy po ránu dokonce už i mrzlo, si vedl skvěle Zbyněk se svou čtyřkou, když vyhrál svou kategorii i cenu pro nejrychlejší spřežení a Pavel skončil v Bkj na 12. místě. Posledním závodem na kárách, který jsme obsadili (Zbyněk) byl Zloty but v Polsku 25.-26.11.nedaleko Krakova. Ten měl nehoráznou smůlu, když ve sjezdu od startu po 100 m prorazil duši i s pláštěm, který se navíc celý vysvlékl a tak dojel první kolo pouze na ráfku. Přesto obsadil ještě druhé místo. Následovala oprava kola a pokus o útok na první místo, protože odstup nebyl beznadějný, ovšem asi 1,5 km před cílem mu přes trať přeběhl jezevčík a jeho psy v ten okamžik přestal závod zajímat (jezevčíkovi se nic nestalo). I tak druhé místo uhájil.

No a potom jsme už jen čekali na první sněhové vločky - ty ovšem nepřicházely a předznamenaly tak průběh celé zimy. Při jednom takovém čekání na sníh v hospodě na Ramzové, jsme dostali nabídku na uspořádání pullingu na sněhu, slovo dalo slovo a byl stanoven termín 10.3.2001 u Chaty Ramzovské sedlo. Konec letošního roku a příchod nového milénia jsme strávili opět na naší základně na Ramzové.